Çarşamba, Ocak 02, 2008

"this will be on my videotape"



Bu şarkıyı ilk dinlediğimde, bariz bir Ok. Computer tadı bırakmıştı ağzımda. Hatta çokça "The Tourist" havası olduğunu ve her ikisinin de iki albümün son şarkıları olmaları gibi bir benzerlikleri olduğunu yazmıştım sözlüğe. Her ikisi de cidden albümlerin en ağırları, en fazla güç gerektireni. Eğer zayıf bir anda açılırsa bir süre sizi paralize edecek, akla yapışan ve oradan ne yapılırsa yapılsın çıkmayan türden.

Bugün jayryan'ın (teşekkür ederim...) linkinden ulaştığım Scotch_Mist'i hem akşam hem de şu anda izlerken, sözlerine bakmak istedim şarkının. Bu zamana kadar hiç dikkat etmemişim ne dinlerken ne de sözlükte arada başlığına bir şeyler yazıldığına denk düşüp baktığımda. Gerçekten de zaman gerekiyormuş bu şarkıyla ilgili bir şeyler yazmak için. Şöyle diyor:

"this is my way of saying goodbye
because i can't do it face to face"

Keşke bir videotape hazırlasaymış; en azından...

3 saçmalayan daha çıktı:

Adsız dedi ki...

tourist ile videotape arasındaki en "güzel" fark sanırım jonny'nin videotape'ten son derece keyif alıyor olması gibi geliyor bana. ed, jonny için, bir vakit, bir röportajda ok computer'deki bir şarkıdan, o şarkının (tourist'i ima ederek) o albümde yer almasından jonny'nin pek memnun olmadığını söylemişti. jonny'nin en azından in rainbows'un kapanışı konusunda çok fazla şüphesi yoktur gibi geliyor şu an. şu yukarıdaki şarkı boyunca yaptığı anlık ataklar sadece jonny'nin kendisini değil beni de zevkten dört köşe yapıyor.

divina dedi ki...

evet o atakları ben de farkettim ve fekat neden acaba the tourist'ten pek memnun kalmamış onu da merak ettim. o şarkının ok computer'ı havalandığı yerden daha yukarılara çıkardığını düşünmekteyim ben oysa. son dakikada öyle bir hamle ki hatta, insanı yerin dibine batırırken, albümü göklere çıkarıyor.

Adsız dedi ki...

tourist'i kendisi yazdığı için öyle kafası takılmış olabilir. mükemmel bir şey istiyordu belki de, kim bilir? bugün de thom'un bir röportajını okudum; videotape için bugüne kadar yaptıkları en iyi parça demiş. biraz heyecanlanmış da olabilir tabi. hail to the thief çıktığında there there için de aynı şeyi demişti. fakat, önemli olan nokta şu; aynı röportajda thom, videotape şarkısının albüme "kendisine rağmen" girdiğinden de bahsediyor. yani o da bir beğenmeme triplerine girmiş. herhalde içinin rahat ettiği dönem, from the basement için piyano-solo versiyonunu çaldığı dönem olsa gerek.
bu arada, bence de ok computer daha güzel bitebilirdi. tourist güzel şarkı olsa da, etrafındaki güzellikleri farketmeyen insanlara yönelik bir şarkı ile bitmeyebilirdi ok computer. bilemedim...