Pazartesi, Nisan 27, 2009

Moderat - Moderat



Son zamanlarda güzel müzik sıkıntısı çekmekteyim. O blog senin bu blog benim, onlarca myspace sayfasından hiçbir sonuç çıkmadı. Hatta geçen Cuma'yı güzel müzik bulmaya adamıştım. Ama nerde tabii, herkes aynı müziği yapmaya sözleşmiş. Yavan sözler, yavan şarkılar, gitarlar hep aynı, ritmlerde meymenet yok. Bu ara içimde oluşan yenilik hissinden çok uzaktalar. Ve fakat bu yukarıdaki "Moderat"lar ki kedileri Modeselektor ve Apparat'tan oluşmakta, durumumun umitsizliğini tersine çevirdi sonunda. Thom Yorke'un Modeselektor ile ilgili "it's the shit" diyerek övgüler yağdırdığı söyleniyormuş hatta hatta ki bir de benim Modeselektor geçmişim Björk'e dayanmakta. Dolayısıyla kendilerini bu zamana dek uzaktan uzağa zevkle dinlemişliğim vardı Björk için yaptıkları remixlerle.

Modeselektor ikilisi Gernot Bronsert ile Sebastian Szary ve Apparat insanı Sascha Ring'in geçmişi ise 2002 yılına dayanıyor. Beraber yaptıkları çalışmalar için buldukları melez isim Moderat ile kolları sıvayıp güzel müzik yapmaya başladıkları sırada bir şekilde dağılıyorlar. Daha sonra geçtiğimiz sene yeniden bir araya gelip çaışmalarına kaldığı yerden devam ediyorlar. Geçtiğimiz günlerde de grubun ismiyle aynı adı taşıyan Moderat'ı çıkarıyorlar. Apparat ile ilgili pek bir şey bilmesem de, bu üçlünün harika bir kombinasyon olduğu konusunda kefilim ben. Öyle ki sanırım bir süreliğine kendimi bu albümü dinlemeye vereceğim. Bu aralar ki ruh halim ve havaların dengesizliğinin üzerine öyle güzel oturuyor ki bu albüm...

Basit ritmlerin ve seslerin elektronik yüzeyselliğinin, giderek içe doğru yayılan çok katmanlı atmosferik bir müziğe dönüşümünü dinlemekten sıkılabileceğimi düşünmüyorum. Dolayısıyla delice tavsiye etmekte de bir sakınca görmüyorum.

3 saçmalayan daha çıktı:

Apparat'tan babam çıksa dinlerim. dedi ki...

Ben mevzuuuya Apparat tarafından dahil oldum. Fevkâlâde bir albüm. Zati bu Apparat kardeşin Ellen Allien'la olan albümü de müşteşem idi.

Apparat'tan babam çıksa dinlerim.

divina dedi ki...

3 hafta sonra bir röportajım da olacak sanırım bu adamlarla. Delice mutluyum ben de hem canlı izleyeceğim hem de tanışacağım için.

ihsan dedi ki...

bana bu albümün rapidshare linkini verenin 4 dakika kölesi olurum.

(40 yıl çok be)