Pazartesi, Mart 03, 2008

Dear iTunes, please restore my iPod

Gün geçmiyor ki iTunes yeni bir hata çıkarmasın. Nedir bu programdan çektiğim diyeceğim ama bu vakit oradan bir Apple kafa olan Muzo çıkacak, "Mac al o zaman" diyecek ama ufukta öyle bir şey görünmüyor yakın zamanda. iPod'umu restore etmeye çalıştı az önce adi program. Nefret etmekteyim kendisinden. Öyle işte. (Son olarak bu yazıyı bitirmeye yakın artık daha fazla troubleshootingle uğraşacak halim kalmadığından, aldığımdan beri hiç yapmadığım o restore işlemini yaptım sonunda; hayırlı olsun bakalım)

Onun dışında her gün daha daha iyileşiyorum ben. Bugün sınıfta bir an sorulan bir sorudan hemen sonra ilginç bir aydınlanma anı yaşadım. Metafizik kafalar "revelation der sanırım buna. Ama benim kafama düşen şey ise daha ziyade şöyle bir şey olabilir:



Aklım tıkır tıkır işlerken, bana iyi hissettiren yerlerde dolaşıyorsa benden daha keyiflisi olmuyor. Herkese kafasına bu kitaptan bir adet diliyorum. Arada bir düşsün, bizi kendimize getirsin.

Yeni olan her şeyi hayatıma doldurma isteğim tekrar içimdeki yerini aldı. Heyecanla önündeki sahnedeki oyunu ve oyuncuları bekliyor kendisi. Onun dışında eskilerle de barışık haldeyim. Eskiden kaçtığım bazı anılar, görüntüler, kişiler, müzikler, kokular etkilemiyorlar beni. Geçip gidiyor her şey kendi olağanlığında. Bu çok güzel bir şey. Geçtiğimiz aylarda birisi beni arayıp "Şu hale geleceksin" deseydi, "İnanmam" diyip kapatırdım Vodafone reklamındakiler gibi. Maksat karşı tarafa fazla yazmasın.

6 saçmalayan daha çıktı:

Muzaffer dedi ki...

Evet, bir Mac almanin zamani gelmis. :)

turuncu dedi ki...

itunes; yediküsür versiyona ulaşmasına rağmen hala hantal, hala sorunlu, hala yaparım dediklerini yapamayan bir program. haşır neşir olduğum diğer apple yazılımları gibi: quicktime, safari vs.

muzaffer alınmasın ama sırf bu yüzden apple bilgisayar sahibi insanlara şaşkınlıkla bakıyorum. bütün işletim sistemi böyleyse, adı dokuza çıkmış windows'tan bile fena bir durum.

bir de öneri: ipod'u winamp5.5 ve üstü ile kullanmak bana çok pratik geliyor ;)

suninherhead dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
suninherhead dedi ki...

bu bahsettiğin programları apple bilgisayarda kullanmayı denedin mi peki hiç? asıl şaşkınlığı o zaman yaşayabilirsin ,hantal olan windows yine yani :)

Muzaffer dedi ki...

@turuncu

evet, hantal bilgisayarlar. sakin ha almayin. windows iyidir, saglam bir isletim sistemi. ben de kendime sasiriyorum neden apple kullaniyorum diye.

divina dedi ki...

haha turuncu yanlış yerde yanlış yorumu yaptın gibi bir his var içimde :)