Çarşamba, Mart 04, 2009

Envisioning 2019

<a href="http://video.msn.com/?mkt=en-GB&playlist=videoByUuids:uuids:a517b260-bb6b-48b9-87ac-8e2743a28ec5&showPlaylist=true&from=shared" target="_new" title="Future Vision Montage">Video: Future Vision Montage</a>

2019'a dair Microsoft öngörüleriymiş bunlar. Bir yerde rastladım. Eğer 10 sene sonra bunlar olacaksa önümüzdeki bu süre boyunca uyumayı ve gözümü 2019'da açmayı tercih ederim çünkü eğer 10 sene daha yaşarsam o zamana kadarki teknolojik ilerlemeyi "gradually" deneyimlemiş olacağım için bu videoyu izlerken olduğum kadar heyecan yapamayacağım.

Eğer cidden böyle olursa ilerde bir on seneye kadar, her şeyin multi touch ekranı olacak. Her şey wireless ile internete bağlanacak. İnsanlar ellerini değil de birkaç parmak ucunu kullanmaya alışacağı için, kaslarımız pişmaniyeye dönecek. Oturduğumuz yerden tüm düyayı parmaklarımızda oynatacağız ama iş harekete geçince çuvallayacağız. Hafızamızı kullanmak durumunda değiliz çünkü her şey Google'da var ve elimizdeki ufak bir karttan bağlanabiliyoruz internete. Hafıza denen şeyin önemi kalmadığından, bilgisayarların söylediklerine göre hareket edeceğiz. Arabada giderken kaybolduk diyelim -ki arabayı insanın sürüyor olacağından da şüpheliyim ama- hemen gir Google Map'e ordan yolunu bul. Şimdi bile var bu teknoloji kaç yıldır. Geçenlerde de B. kadın ve erkeklerin beyinlerini kullanış yönünden ayrılıklar gösterdiğini ve bu ayrılıklara göre erkeklerin yer yön konusunda daha başarılı olduğunu anlattı. Oradan bir çok şey konuştuk vs. Ama eğer durum buysa erkeklerin yer yön duygusunu kaybetmesi demek kadınlardan beyinlerini kullanış bakımından ayrılmalarının sonu demek olacaktır gibi düşünüyorum. Benim gibi yer yön kabiliyeti fetişisti kadınlar için vahim bir durum.

Pek bir Wall-E olduğunun farkındayım bu dediklerimin ama insan hak vermeden duramıyor. Bu duruma dair Divina yorumu sanırım. Diğer taraftan ise daha hızlı ve daha kolay bilgiye ulaşabildiğimiz için belki de her işimiz daha kolay biteceğinden keyifli vakit geçirmek ve sağlığımıza dikkat etmek için daha fazla zamanımız ve imkanımız olacak. Bu da Pollyanna yorumu -ki hazzetmiyorum kendisinden de yorumlarından da. Ama olsun; sonuç olarak yarına masamda istiyorum 2019'u ona göre.

1 saçmalayan daha çıktı:

Ayça dedi ki...

ne dersen o olur temalı zorlama iyimserlik turlarının çok hastası olsam da 2019 fln diyince böle jetgillerden çok children of men gerçekçi geliyo bana sanırım.
bu dokunmatik ossurmatik sistemler gun yuzu göremeden kevin costner solungaçlarımız bile olabilir walla