Çarşamba, Ekim 01, 2008

"extra time, on the ground"

Çok sevdim ve blogu bu hale getirdim. Sonbahar dekorasyonu hayırlı olsun. Bu mevsimin bu zamana kadar geçmiş olan tüm sonbaharlardan daha güzel geçmesini diliyorum. İçim açılsın istiyorum biraz ve bu nedenle kışa kadar böyle idare edeceğiz artık.

Annem ve babam geldiler bugün. Onlara harika bir yemek hazırladım akşam. Üstüne oturduk, güzel güzel sohbetler ettik. Bugün babamı o eskilerden bahsediyorken izledim ve bir an kendimi tutamayıp ağlayacaktım onun ne kadar yaşlandığını farkettiğimde. Onların başına bir şey gelse hala ne yaparım bilemiyorum. Bilmek durumunda kalacağım bir anı da yaşamak istemiyorum kimse gibi.

Her şeyin daha kolay olduğu bir zamana geçiş yapmış gibi hissediyorum. Zamanında bir İstanbul'da, bir Ankara'da gördüğüm bir arkadaşımın "İnsanlar beni nereye götürüyorsa düşünmeden oraya gidiyorum bu aralar" şeklinde kendini ifade edişine karşılık verdiğim cevap "Çok easy-going birisin" olmuştu. Gülmüştük; kulakları çınlasın O.'un. Şimdi aynı sıfatı kendimi nitelemek için kullanabilirim sanırım.

Bugün Cem Adrian vardı Dream Tv'de. İlk beş şarkısını sıralıyordu sanırım ama ben üçüncüsünde yakaladım. Üçüncü şarkısı Portishead "Only You", ikinci Röyksopp "What Else Is There?" ve birinci de Björk "Wanderlust" oldu. Yay burcu ve elleri soğuk biri olmasından ötürü sevmiştim. Biraz daha sevdim kendisini. Ama yine de kızgınlık geçmiyor.

G.'nin bana geçen yaz aldığı Moleskine benzeri ufak bordo defteri buldum bugün. İçinde tek bir şey yazıyordu ve bu uzaklarda birinin adresiydi. O sayfayı yoksayıp, kendisine yeni bir işlev kazandırasım var.

Birkaç gün önce işe giderken cılız güneş ışığından kamaşmış gözlerimi kırpıştırırken, Air'ın Playground Love'ı çalmaya başladı. Daha ilk notasından itibaren gözlerimi bilinçsizce kapadım ve kendimi gökyüzünde süzülürken hayal ettim. Sonbahar ile daha da güzel görünen renk skalasının oralardan nasıl görünebileceğini şarkının yardımıyla havalanarak öğrenmiş bulundum ve bu şarkıyı bu nedenle "uçabilseydim dinliyor olabileceğim şarkı" ilan ettim. Hatırlatayım istedim.

2 saçmalayan daha çıktı:

Greensleeves dedi ki...

ben de seni bundan aylar evvel, yazıyorsam dinleyebileceğim okudukça okuyabileceğim blog ilan ettim.. melodik harflerin üzerine yeni dekorun pek yakışmış söylemeden edemedim !

divina dedi ki...

Pek çok teşekkür ederim efendim. :)