Pazartesi, Şubat 09, 2009

Araf Maraf

Araf denen şey varken, neden cehennem gibi bir kavram yaratma ihtiyacı duyulmuş olabilir; aklıma takıldı bu. Madem cehennem konsepti acı çekmek üzerine kurulu, herhangi birini veya bir şeyi araftan daha çok acıtabilecek bir yer düşünemiyorum. Ben kendi adıma, eğer öldükten sonra cezamı çekmek üzere böyle bir yere gideceksem ve seçeneklerim araf ve cehennemden ibaretse, ruhumun sözkonusu cehennem acısını cehennemde değil de arafta çekebileceğini düşünüyorum. O yüzden cehenneme gitmek işime bile gelebilir. Ha tabii ben bunu yazdım diye beni cezalandırabilecek merciler burayı okur da "Bu kızın cehennemi arafmış, madem öyle opsiyon mopsiyon vermeyelim, direk arafa koyalım bunu" derse kendilerine teessüf ediyorum ve cehennem konusunda diretiyorum.

Az önce konsept dedim de aklıma geldi. Geçende "conception" kelimesinin anlamlarını geçende sınıfta anlatırken, "hamile kalma" ve "kavram" anlamlarını söyledikten sonra bir öğrencimin sorusu üzerine bir anda bir bağlantı kurdum ve ikisi arasındaki alakayı "İnsan hem soyut hem de somut şeyler üretebilir. Soyut olanına kavram diyoruz, vücudumuzdan çıkan somut olana bebek" şeklinde açıkladım. Hepimiz mutlu olduk anlamsızca bu bağlantıyı kurduğum için. Bu kelimeyi bu açıklamadan sonra unutabileceklerini düşünmüyorum. Bense bu açıklamayı başka yerlerde kullanmak üzere zevkle hafızamda muhafaza ediyorum.

Onun dışında hayat bayat, iş güç, dizi mizi... Başka bir şey yaptığım yok. Müzik bile dinleyesim yok. Perşembe olsa da Lost izlesek.

1 saçmalayan daha çıktı:

Ayça dedi ki...

:)