Cumartesi, Ocak 03, 2009

"Another day, come and gone, Don't think i can ever sing that song"

Öncelikle hemen söyleyeyim, başlıktaki sözler Yo La Tengo'nun Today is the Day adlı rezil şarkısına ait. Ben önce Today is the Day EP'indeki halini dinleyip sevmiştim. Sonra şu anki dinlediğim Summer Sun'la karşılaştım. Şarkıya bir kez daha aşık oldum. Ama eminim ilk anda EP versionu daha parlak ve heyecanlı gelecektir çoğu insana.

Bu Summer Sun albümü versiyonu:
Yo La Tengo - Today Is the day

Bu da Today is the Day EP'indeki hali:
Yo La Tengo - Today Is The Day

Yine obsesif halde belli şarkılara takılmaya başladım. Pek iyiye işaret olmasa gerek bu. Ama ben yine de iyiye yormak istiyorum her şeyi. Bu şarkıya takılışımı da güzel şeylerin yakında olacağına dair bir işaret olarak gerekçelendirmek istiyorum her ne kadar şarkı öyle demiyorsa da... Olsun. Hem zaten her zaman güzel şarkılar güzel şeyler getirmiyorlar. Mutlu mutlu dinlenen bir şarkı sonra bir tarafımıza girecek bir halde karşımıza çıkabiliyor. Durum böyleyken bu şarkıyı şu anki ruh halimle dinliyor oluşum gelecekte de böyle dinliyor olacağım anlamına gelmemeli bence. Bence yani...

Bir ara 2008 şarkıları yapacağım. Dosya hazır ama zip haline getirilip upload edilmeyi bekliyor. Üşengeç bir limonum bazen.

Limon demişken bu spotan çağrışımın peşini bırakmayıp birkaç saniye durup "niye limon?" gibi bir sorunun cevabını bulmaya çalışayım istedim ve farkettim ki bu aralar yüzümün rengi hakikaten de bu rengi almış. Bilmiyorum neden ama pek iyi görünmüyorum sanki. 2009'a girdiğimiz günün sabahına uyandığımda gördüğüm rüyanın da hastalıklarla dolu bi rüya olması neye işaret onu da anlamıyorum, pek anlayasım da yok ayrıca. Hayır bir de gayet eğlenceli girilen bir yeni yıl var güya ortada ama 2009 hiç de yeniymiş gibi hal ve tavırlarda değil. Hatta oralı bile değil. Sana söylüyorum!

Ayrıca aklıma geldi de, hastalık çağrışımlı bir renge ve imaja sahip olan bu meyvenin aslında hastalık önleyici bir şey olması pek ilginç. Tasarımında estetik olarak pazarlama mantığına değil de işlevselliğe yer verilmiş meğerse.

Bu şekilde sabaha kadar saçmalayabileceğim bir gecenin ortasındayım o yüzden susuyorum. Dinleyiniz şarkıları. İtinayla; ilk ve son cümlelere vurguyla.

1 saçmalayan daha çıktı:

kristensenn dedi ki...

Summer Sun versiyonu kesinlikle çok daha iyi, öbürünü gölgede bırakıyor. Bunu dinlerken, bunu dinlemekten kitap okuyamam ben :)